Kezdeti lépések

2010.01.10. 15:12

Üdvözlök mindenkit!

Elsőnek engedjétek meg, hogy bemutatkozzam. Immáron négy éve ingatlan értékbecslőként dolgozom egy közepes méretűnek mondható kft-nél. Kizárólag értékbecsléssel foglalkozunk, tehát közvetítéssel nem. Az utóbbi években több ezer szakértést készítettem különböző bankok megbízásából. Ezek során rengeteg problémával találkoztam, amelynek elsősorban az alulinformáltság és a tájékozatlanság volt az oka.

Ingatlan értékbecslésre (olyanra, amilyet én készítek) szinte kizárólag banki hitel felvételénél van szükség. Előfordulnak persze kivételek is, de nem igazán jellemző. A hitelfelvétel pedig nem egyszerű dolog, még akkor sem, ha az ingatlannal minden rendben van, és ez pedig ritkán fordul elő.

Kiváncsi voltam tehát, hogy a megfontolt ügyfél miféle tájékoztatást kaphat az interneten keresztül, ami segítheti abban, hogy ne fusson bele az alapvető hibákba, és az eredmény nem volt túl rózsás. A különböző ügyletek során nem egyszer mi magyarázzuk el az ügyfélnek azokat a dolgokat, amelyeket máshonnan nem tudhat meg, pedig leírva-összeszerkesztve sokkal egyszerűbb lenne. Amennyiben időm engedi igyekszem átvenni a legfontosabb témaköröket. Remélem, ezzel megspórolok az ügyfeleknek (és magamnak) is egy csomó kellemetlenséget.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslo.blog.hu/api/trackback/id/tr391661285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása